Æg kan fryses

Engang imellem får man for mange æg. Selvom æg nemt holder sig et par uger i køleskab, kan man godt ende op med for mange af slagsen. Vi man ikke spise æggekage hele ugen igennem – eller på anden måde få æggene spist op – så må man ty til nedfrysning.

Måske er det at fryse æg ned ikke lige det første, man tænker på…..

Frys æggene ned til senere brug

Hvis du ligger inde med for mange æg, kan du slet og ret fryse dem ned

Nedfrysning af æg

Men æggene kan du faktisk fryse. Men ikke som de er – de skal som regel deles. Man skal blot fjerne skallen før de fryses – og det er en god ide at dele dem og fryse blommer og hvider hver for sig. Blommerne skal gerne fryses med en smule salt for at de er anvendelige.

Så har du æg i fryseren til senere brug! Og det er måske slet ikke så dårligt endda?


Hvor længe kan madvarer holde sig i fryseren? Det kan du finde ud af på Alletiders kogebog: Madvarers holdbarhed ved frysning. Her finder du – detaljeret – holdbarhederne for lagt de fleste madvarer. Læs – og print evt. ud og hæng op .

 


Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.