En gammel skrue, der ikke vil ud

Sommetider vil skruerne bare ikke som man havde tænkt sig. Der kan være flere grunde til det. Det kan være en gammel skrue, der er rigtigt godt rusten eller tæret. Så er det ikke altid nemme at få has på. Især stjerneskruerne er svære at få ud – det er som om, skruetrækkeren bare ikke kan få fat i kærven!
Så er der de skruer, der bare er af et meget “blødt” metal – og derfor kun egnet til nogle få ting. Og så er der det, man ag os også kender. Vi har fået ødelagt kærven på stjerneskruen! Enten har vi allerede stået og moset alt for meget med den – eller også har man sat skruemaskinen i og bare kørt løs. Og dermed ødelagt kærven…

Og så bliver skruen hvor den er. En tur mere med skruemaskinen gør dog kun ondt værre!

Men der er en anden mulighed for at få bæstet løs igen.

Få en skrue løs…skruer

Skal en gammel eller beskadiget skrue skal tages ud, er det et trick først at sætte skruetrækkeren i kærven/stjernen (eller hvad det nu er – det er som regel stjerneskruer, der er de værste) og give den ordentligt slag med hammeren. Det kan løsne skruegevindet inden man prøver – og det får skruetrækkeren til at sidde mere sikkert i kærven.

Når vi taler om en gammel skrue, er der givetvis ikke nogle forholdsregler, man kunne have taget. Men taler vi om en skrue, der allerede viser svaghedstegn når den skrues i – så tag en anden i stedet.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.