Sådan renser du strygejernet

Idag er stort set alle de strygejern, der sælges, dampstrygejern. Og den generation af dampstrygejern, vi har idag, bruger almindeligt postevand. Ikke som for nogle år siden, hvor man kun kunne bruge destilleret vand i strygejernet. Det er naturligvis både nemmere og billigere. Og der er sådan set kun et problem forbundet med det. I modsætning til destilleret vand indeholder postevand masser af kalk. Hvor meget, er afhængig af, hvor hårdt vandet er, der hvor man bor.

Har du et strygejern, der helst skal bruge destilleret vand – eller bor du i et område, hvor vandet er meget hårdt, kommer her en supergod ide til, hvordan du kan få kalkfrit vand. Uden at skulle betale for det, vel at mærke!

Afkalkning skal der til

Og det kalk skal man fjerne engang imellem. Eller stopper strygejernet til – eller det begynder at spytte små kalkflager ud. Og kalken sætter sig ofte også på strygejernets sål. Og er vi nået så langt, er det tid til afkalkning! Strygning er måske ikke det sjoveste i verden. Men det bliver ikke sjovere af at have et strygejern, der ikke fungerer. Og det gør det ikke hvis det er kalket til.

Se videoen, hvor dampstrygejernet bliver afkstrygejernalket indeni såvel som udenpå – med intet andet end almindelig husholdningseddike. Eddiken angriber nemlig kalken – så vi ikke skal døje med den mere. Hvor tit, det er nødvendigt at afkalke et strygejern, afhænger af, hvor meget, det er i brug. Men vil man reducere mængden af kalk – uden at skulle købe destilleret vand – kommer her et tip til, hvordan man får strygejernet til at kalke mindre til (følg linket). Og er belægningerne i bunden af< strygejernet ikke kalk, men derimod vlieselinerester? Så kommer her løsningen på, hvordan vlieseline på strygejernets således undgås effektivt.

Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.